Vegánske a mňam! Škótske ovsené sušienky na slano

Tieto domáce ovsené koláčiky si môžeš vychutnať s hummusom, guacamole, bezmliečnym syrom, džemom – na čo si len spomenieš! Sú ultra krebké, chutné a ľahké, vďaka čomu sú ideálne na obed s čerstvým šalátom alebo len na zahryznutie ako snak. Sú niekde medzi sušienkami a krekrami a nielenže sú super všestranné, ale dajú sa ľahko a rýchlo pripraviť.

Budeš potrebovať:

  • 2 šálky ovsených vločiek
  • 1 1/2 šálky ovsenej múky Weider Gourmet Oat Flour - natural
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1 polievkovú lyžicu horúcej vody
  • štipku soli

Postup

  • Rúru predhrej na 180°C a plech vysteľ papierom na pečenie.
  • Do veľkej misy pridaj ovos, ovsenú múku, olej, vodu, soľ a miešaj, kým sa nevytvorí cesto. Ak je príliš drobivé, pridaj viac vody. Odlož na 15 minút, aby ovos absorboval vodu.
  • Čistú pracovnú dosku popráš ovsenou múkou a cesto rozvaľkaj na hrúbku asi jednej desatiny palca.
  • Pomocou okrúhleho vykrajovátka vykrajuj ovsené placky a ukladaj ich na papierom na pečenie vystlaný plech.
  • Keď sú všetky ovsené sušienky vykrojené a pripravené, vlož ich do rúry a peč 20-25 minút alebo do zlatista.
  • Podávaj s guacamole, hummusom, bezmliečnym krémovým syrom, džemom, olivami a pod. 

Dobrú chuť!