Prevoňaj si domácnosť čerstvým koláčikom: Výborné FIT škoricovníky
Recepty
Jesenné dekorácie a pečenie sú v plnom prúde. K jesenným chutiam neodmysliteľne okrem tekvice patrí aj škorica. Preto sme pre teba upravili tento veľmi obľúbený klasický recept - škoricové slimáky, alebo aj škoricovníky.
Dopraj sebe aj blízkym tú pravú jesennú atmosféru, vďaka voňavým škoricovníkom. Zaženiete "korona" nudu a pochutná si celá rodina.
Potrebuješ:
1 hrnček celozrnnej špaldovej múky,
½ hrnčeka ovsenej múky,
½ hrnčeka amarantovej múky,
2 vajíčka,
2 PL agáve sirupu alebo medu,
2 PL mäkkého masla (izbová teplota),
4 PL jablčného pyré,
trošku morskej soli.
na plnku:
2 ½ PL mletej cejlónskej škorice,
2 PL jablčného pyré,
na dosladenie med, agáve alebo vanilkové flavdrops.
Postup:
Vo väčšej mise si pripravíme kvások tak, že zmiešame droždie a teplú vodu, med a trocha múky. Dáme nakysnúť na 15 minút, do tepla. Potom do kvásku primiesime ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Misu zakryjeme a dáme vykysnúť na 1 ½ až 2 hodiny.
Z nakysnutého cesta na pomúčenej doske rozvaľkáme obdĺžnik. V menšej mise si zmiešame jablčné pyré so škoricou a medom a touto zmesou potrieme celé cesto. Hotové potreté cesto zrolujeme do rolády a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 – 1,5 cm, kto má ako rád.
Nakrájané kolieska (škoricovníky) ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C po dobu 25-30 minút do zlatista.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Nemusíte sa obávať, ide o malé textové informácie, ktoré nám pomáhajú pri hodnotení stránky alebo pri cielení relevantnej reklamy. Viac o Cookies nájdete tu.
Veľmi nám pomôže, ak povolíte všetky. Môžete povoliť len tie súbory cookie, ktoré chcete. Prípadne je možné vypnúť všetky funkcie okrem tých, ktoré sú nevyhnutne potrebné na fungovanie stránky.