Plnené huby Portobello

Naplň svoje rána ľahkými a chutnými hubami portobello. Miešaná plnka obsahuje dobre ochutenú kombináciu špenátu a pečenej červenej papriky. Huby sú plnené vaječnou zeleninovou zmesou a pečené, kým nie sú mäkké. V tomto recepte používame mrazený špenát, ale pokojne použi čerstvý nasekaný špenát namiesto mrazeného (pri použití čerstvého špenátu zdvojnásob dávku).

Ingrediencie

  • 15 ml olivového oleja
  • 100 g mrazeného špenátu rozmrazeného
  • 85 g pečenej červenej papriky nakrájanej na kocky
  • 2 g cesnakového prášku
  • 2 g cibuľového prášku
  • 2 g soli
  • 0,25 g čierneho korenia
  • 200 g rozšľahaných celých vajec
  • 140 g húb portobello

Pokyny na prípravu

  • Predhrej rúru na 200 °C.
  • Zahrej olivový olej na panvici na stredne vysokej teplote. Keď je olej horúci, pridaj špenát, pečenú červenú papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, soľ a korenie a restuj 2 minúty.
  • Pridaj vajcia na panvicu, premiešaj, aby sa spojili so zeleninou, a jemne miešaj ešte asi 2 minúty.
  • Kým sa vajcia a zelenina varia, očisti všetky portobello hríby a polož ich na jemne vymastený plech.
  • Rozdeľ vajcia a zeleninovú zmes medzi huby a vlož ich do rúry. Peč 10-12 minút alebo kým huby nezmäknú. Vyber z rúry a môžeš podávať.

portobello, recept, hriby

Prajeme dobrú chuť.