Mandľové palacinky s jogurtom a čučoriedkami (bez lepku)

Palacinky s rozumnou náhradou pšeničnej múky? Bingo! Mandľová múka skvele nahradí pšeničnú aj celozrnnú múku. Poď si s nami pripraviť fajnové mäkké a nadýchané lievance či palacinky.

Potrebuješ:

  • 2/3 šálky mlieka
  • 2 veľké vajíčka
  • 1 banán
  • 1 šálku mandľovej múky
  • ½ šálky Weider Gourmet Oat Flour múky
  • 1/3 šálky ľanových semienok
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • ¼ ČL soli
  •  1 PL masla

na polevu:

  • 1 šálka nízkotučného jogurtu
  •  ¾ šálky čučoriedok

Postup:

Do mixéra daj mlieko, vajcia, banán, múky, ľanové semienka, prášok do pečiva, soľ a zmixuj dohladka. Ak sa ti zdá toto cesto príliš husté môžeš pridať trošku mlieka. Panvicu si ohrej na strednú teplotu a daj na ňu roztopiť kúsok masla. Následne na ňu vylej cesto, buď ako veľkú palacinku na celú panvicu alebo si môžeš urobiť menšie lievance. Peč z každej strany 2 minúty.

   

Polevu si pripravíš zmixovaním jogurtu s čučoriedkami alebo si oboje môžeš dať na lievance zvlášť v nezmixované. Dozdob zvyšnými čučoriedkami a podávaj všetkým, ktorí sa prihlásia. S touto dobrotou by bola škoda nepodeliť sa.

Ak sa ti nechce „prplať“ s domácim cestom môžeš si na pomoc prizvať niektoré z našich palacinkových zmesí, ktoré stačí zmiešať iba s vodou.