Pumpkin spice bread (tekvicový chlebík)

view-delicious-cake-made-from-carrots

Ak si rovnako ako my fanúšikom či fanúšičkou známeho dezertu, snacku, či výborných raňajok v podobe „Banana bread“, určite sa potešíš. Dnes sme si pre teba pripravili recept na jesennú verziu tohto obľúbeného sladkého pečiva. Náš pumpkin spice bread, alebo aj tekvicový chlebík je plný sezónnych surovín, jesenných chutí a navyše je obohatený aj o proteín a poskytne ti tak plnohodnotnú sladkú pochúťku s vyváženým profilom makroživín! Nenechaj sa odradiť dlhším zoznamom surovín, jeho príprava je skutočne jednoduchá a zvládne ju aj úplný začiatočník.

Čo budeš potrebovať?

- 200 g tekvicového pyré (kúpiš buď hotové, alebo si ho jednoducho pripravíš aj doma tak, že upečieš nakrájanú a vydlabanú hokkaido tekvicu. Po upečení len vidličkou vydlabeš mäkké vnútro a pyré je na svete)

-          150 g kokosového/trstinového cukru

-          75g medu

-          75 ml kokosového oleja

-          2 vajíčka

-          175 g celozrnnej špaldovej múky

-          30 g WEIDER Gold Whey vanilkový proteín (alebo akýkoľvek tvoj obľúbený proteín)

-          75 ml vody

-          ½ prášku do pečiva

-          Zmes korenín (2 čl škorice, 1 čl perníkového korenia, sušeného zázvoru, muškátového orieška)

-          50 g pekanových orechov

.

Ako na to?

1. Mixérom vyšľaháme vajíčka a cukor na penu.

2. Do vaječnej peny za stáleho pridáme tekvicové pyré, med a olej.

3. V ďalšej miske si spolu vymiešame múku, proteín, prášok do pečiva a zmes korenín.

4. Suchú zmes pridáme k vlhkým surovinám a podľa potreby prilejeme vodu.

5. Pekanové orechy nasekáme na drobno a stierkou ručne primiešame do cesta.

6. Rúru predhrejeme na 175 stupňov.

7. Formu na loaf alebo banánový chlebík si vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme na 175 stupňov približne 1 hodinu. Upečený koláčik spoznáš podľa toho ako rozvoniava po celej kuchyni a na overenie ti skvele poslúži test so špáradlom. Správne upečený Pumpkin spice bread je zvonku chrumkavý a zlatohnedý a vnútri vláčny a jemný.

Pro tip: Pumpkin spice bread je najlepší ešte teplý, hneď po vytiahnutí z rúry, ale vo vzduchotesnej nádobe vydrží v chladničke, alebo aj pri izbovej teplote aj 3-4 dni.

Výživové hodnoty na 100 g: 280 kcal, 8 g bielkovín, 34 g sacharidov, 11 g tukov, 3 g vlákniny