Valentínske Reese's na zdravý spôsob

Obrázok článku

Tieto zdravšie valentínske proteínové Reese’s sú vyrobené len z niekoľkých jednoduchých ingrediencií, majú nižší obsah cukru, vyšší obsah bielkovín a sú vegánske/bezlepkové, čo z nich robí perfektné občerstvenie alebo dezert.

Ak nemáte čas alebo trpezlivosť na používanie vykrajovačky v tvare srdca, môžete z cesta vyvaľkať guľôčky a namáčať ich do rozpustenej čokolády. Sľubujeme, že chutia rovnako vynikajúco 😉

 

Ingrediencie

  • 1/2 šálky arašidového masla
  • 1/2 šálky vanilkového proteínového prášku
  • 1 šálka čokoládových lupienkov
  • 2 ČL kokosového oleja
  • prírodná posýpka na polevu
 

Inštrukcie

  1. Pridajte arašidové maslo a proteínový prášok do misky a dobre premiešajte, kým nedosiahnete konzistenciu hustého cesta.
  2. Cesto zrolujeme do gule a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto mierne zarovnajte a vložte do mrazničky na 30 minút – 1 hodinu.
  3. Vykrajovačkou vykrajujte srdiečka (alebo ich môžete len vyvaľkať na guľôčky) a vložte ich späť do mrazničky aspoň na 1 hodinu.
  4. Čokoládové lupienky roztopte s kokosovým olejom v 30-sekundových intervaloch v mikrovlnnej rúre (alebo na varnej doske), pričom ich medzi tým miešajte.
  5. Každé srdce namočíme do rozpustenej čokolády a položíme na ďalší plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch nasypte posýpku a vložte späť do mrazničky, aby stuhla ďalšiu hodinu alebo 2. Uchovávajte v mrazničke. Dobrú chuť!