Ako na novoročné predsavzatia

Novoročné predsavzatia sú každoročná klasika a v top desiatke sa pravidelne umiestňujú aj ciele ako schudnúť, viac cvičiť alebo nabrať svaly. To sa však často ľahšie povie ako urobí. Ako teda zapracovať na novoročných predsavzatiach tak aby sa tento rok skutočne podarili? Či už je tvojim cieľom schudnúť alebo nabrať svaly, pomocou širokého výberu fitness strojov, ktoré nájdeš na eshope fitplus.sk sa ti tvoj cieľ určite podarí splniť presne tak, ako si želáš.

 

Je z čoho vyberať

Či už preferuješ silový tréning, kardio alebo kombinované stroje, na svoje si v našej ponuke príde úplne každý. Ak máš k tomu navyše stroje k dispozícii doma, výzva je jasná. Pri domácom fitku už neexistujú výhovorky a práca na „novom ja“ sa môže začať už počas sviatkov. No a ako na našich strojoch cvičiť? Na to sa spolu pozrieme!

 

Bežecký pás

Pás na behanie je snáď najznámejším strojom na cvičenie. Či už chceš schudnúť, alebo nabrať svaly, v oboch prípadoch je ideálna kombinácia kardia a silového tréningu. Ak teda buduješ svaly, použi pás na zahriatie pred tréningom. Ak je tvojim cieľom schudnúť, vyskúšaj mimoriadne efektívny a medzi influencerkami populárny tréning známy aj ako 5-15-4-20. O čo ide? Pri tomto tréningu na páse 5 minút kráčaš, 15 minút bežíš (rýchlosť 7,5-8,5 km/h), potom plynule prejdeš do 4 sérii 20 sekundových šprintov, medzi ktorými si samozrejme môžeš vydýchnuť a túto bombu na spaľovanie kalórii ukončíš 20 minútovou chôdzou do kopca s náklonom cca na úrovni 10 alebo 11.Možno sa to nezdá, ale tento tréning ti dá riadne zabrať. Okrem rozhýbania sa a spálenia kalórií však zlepší aj tvoju pľúcnu kapacitu a kardiovaskulárne zdravie keďže ide o aeróbnu aktivitu.

 

 

Celú ponuku bežiacich pásov nájdete tu!

 

Stacionárny bicykel

Bicykel je must have v každej dobrej posilke. Ak ho máš však doma ešte lepšie. Mnoho z nás v teplejších mesiacoch holduje cyklistike na kratšie či dlhšie vzdialenosti. Áno, jasné, že interiérový bicykel nenahradí krásne výhľady a pobyt na čerstvom vzduchu, avšak pomocou stacionárneho bicykla môžeš aj počas zimy získať aspoň športové benefity. Cyklistika je rovnako ako aj beh aeróbna aktivita, čo znamená, že takýto šport zlepšuje stav srdca a ciev, ale aj pľúc a celkovej kondície. No a ak ťa klasické krútenie pedálmi nebaví, vyskúšaj hodiny spinningu, pokojne aj online. Okrem nôh tak precvičíš aj ostatné svalové skupiny a s dobrou hudbou si užiješ aj kopec zábavy.

 

 

Celú ponuku stacionárnych bicyklov nájdeš tu!

 

Eliptikal

Eliptikal, eliptický trenažér, rotoped či orbitrek – všetko názvy populárneho stroja, ktorý dnes kúpite aj u nás. Najväčšou výhodou tohto obľúbeného stroja je najmä to, že na ňom precvičíte úplne celé telo a ako bonus ide aj o aeróbnu aktivitu. Je dostupný v rôznych prevedeniach a cenových reláciách a s dobrou hudbou v ušiach si aj na eliptikale užiješ perfektnú rozcvičku alebo plnohodnotný tréning.

 

 

Celú ponuku eliptických trenažérov nájdeš tu!

 

Veslovacie trenažéry

Veslá sú skvelou obmenou tradičného silového, ale aj kardiovaskulárneho tréningu. Pri tomto stroji sa dominantne zapájajú ruky a celá horná časť tela. Vďaka nastaviteľnej záťaži tak tréning na veslovacom trenažéri môže byť nielen rôznej intenzity, ale môže slúžiť ako na spaľovanie kalórií, tak aj na budovanie sily a výbušnosti v hornej časti tela. Dobrý veslovací trenažér by tak nemal chýbať v každom domácom, ale aj komerčnom fitku!

 

 

Celú ponuku veslovacích trenažérov nájdete tu!

 

Stepper

Stepper je obľúbeným strojom hlavne medzi ženami a niet sa čomu čudovať. Pri chôdzi do schodov si dopraješ efektívne kardio s vysokým číslom spálených kalórií, okrem toho však pri chôdzi do schodov zaťažuješ aj najväčšie svaly ľudského tela a tak je stepper jedným z obľúbených prostriedkov ako nadobudnúť pevný a okrúhly zadok.

 

 

Celú ponuku stepperov nájdete tu!