Ako na novoročné predsavzatia s pomocou výživových doplnkov

Obrázok článku

Novoročné predsavzatia sú každoročná klasika a v top desiatke sa pravidelne umiestňujú aj ciele ako schudnúť, viac cvičiť alebo nabrať svaly. To sa však často ľahšie povie ako urobí. Ako teda na zapracovať na novoročných predsavzatiach tak aby sa tento rok skutočne podarili? Či už je tvojim cieľom schudnúť alebo nabrať svaly, pomocou širokého výberu doplnkov výživy, ktoré nájdeš na eshope fitplus.sk sa ti tvoj cieľ určite podarí splniť presne tak, ako si želáš. Málokto z nás dokáže uhradiť potrebný príjem všetkých živín iba v strave a tak sú výživové doplnky jednou z možností, ktoré ti na ceste za novým ja môžu pomôcť. Na našom webe nájdeš len tie najkvalitnejšie doplnky výživy, z ktorých tou najhorúcejšou novinkou je značka Real Pharm Nutrition, tak neváhaj a preskúmaj širokú ponuku!

 

Proteíny

Esenciálnou – čiže základnou makroživinou pre rast svalstva sú bielkoviny. Ak je teda tvojim novoročným predsavzatím nabrať svalovú hmotu, proteín ti môže pomôcť. Vo všeobecnosti platí, že príjem bielkovín by mal predstavovať 1,8 – 2,2 g na kilogram telesnej hmotnosti. Pre ženu vážiacu 60kg to teda znamená prijať okolo 120g  bielkovín denne, pre 80 kg vážiaceho muža až 160g bielkovín. Takéto množstvo často nie je možné prijať v potrave (najmä keď väčšinu nášho denného príjmu tvoria posviatkové zvyšky, všakže J) a tu prichádzajú na radu proteíny. Jednou bežnou dávkou proteínu vo výživovom doplnku doplníte približne 20-25g bielkovín. Ideálne je dať si proteín vo forme drinku po tréningu, okrem toho však proteínové prášky môžeme primiešať aj do smoothie, palaciniek a vlastne takmer do každého jedla. Ak sa nepovažuješ za kreatívnu osobu, na našom blogu nájdeš mnoho inšpirácii na jedlá s použitím proteínov!

 

 

Celú ponuku proteínov nájdeš tu!

 

Kreatín

Kreatín je známym a populárnym výživovým doplnkom a jeho pozitívne účinky sú dokázané mnohými štúdiami. Kreatín spolu s proteínom sú najpoužívanejšie doplnky výživy každého športovca. Štúdie ukázali, že užívanie kreatínu podporuje nárast svalovej hmoty, zlepšuje silu a výkon pri tréningu. Okrem pozitívnych účinkov na budovanie svalstva boli dokázané aj účinky na centrálny nervový systém – môže pomôcť pri správnom fungovaní pamäte hlavne pri starších dospelých takže ide skutočne o univerzálneho pomocníka.  Pri súčasnom boome výživových doplnkov každého druhu je kreatín skvelou a overenou voľbou pri ceste za svalstvom či kondičkou.

 

 

Celú ponuku kreatínov nájdeš tu!

 

Spaľovače tukov

Spaľovače tukov je sú obľúbené najmä u žien a ide o doplnky s obsahom účinných látok, ktoré majú vplyv na spaľovanie tuku a chudnutie. Výsledok dosahujú zvýšením teploty – termogénnym účinkom a preto ak je tvojim cieľom schudnúť, môžu byť užitočným pomocníkom. Nezabudni však, že samotné spaľovače nestačia a najlepší výsledok dosiahneš kombináciou stravy, pohybu a spaľovač je len extra pomocníkom.

 

 

Celú ponuku nájdeš tu!

 

Vitamíny a minerály

Vitamíny a minerály sú dôležitou súčasťou nášho tela a aj napriek tomu sú často podceňované. Slúžia ako antioxidanty, podporujú imunitu, ale aj normálne fungovanie všetkých biochemických a metabolických procesov prebiehajúcich v našom tele. Či už ide o Céčko na imunitu, vitamín D, komplex multivitamínov alebo horčík, železo či vápnik, všetky sú pre naše telo dôležité a preto ak nie si schopný/á doplniť všetky potrebné vitamíny a minerály v potrave, neváhaj siahnuť po doplnkoch výživy, ktoré vitamíny a minerály obsahujú.

 

 

Celú ponuku nájdeš tu!

 

Kĺbová výživa

Zdravé kĺby sú pri plnení športových predsavzatí dôležité a ak si chceme užívať aktívny život a šport počas celého roku, podporme zdravie svojich kĺbov, chrupaviek a väzov pomocou kolagénu a kombinovaných kĺbových výživ. Z prirodzených zdrojov sú plné kolagénu dobroty ako napríklad hovädzí vývar, kvalitné mäso a ryby, nikdy však nie je na škodu podporiť zdravie našich kĺbov aj pomocou širokého spektra kvalitných kĺbových výživ.

 

 

Celú ponuku nájdeš tu!

 

Športové nápoje

To, že najlepším nápojom na hydratáciu nášho tela je čistá voda ti asi nemusíme pripomínať. Ak ti však čistá voda buď nechutí, ale máš rád z času na čas zmenu, siahni po športových nápojoch s obsahom minerálov, ktoré zoženieš v tých najrôznejších príchutiach a značkách.

 

 

Celú ponuku nájdeš tu!