Ako na novoročné predsavzatia s pomocou efektívneho tréningu

Obrázok článku

Novoročné predsavzatia sú každoročná klasika a v top desiatke sa pravidelne umiestňujú aj ciele ako schudnúť, viac cvičiť alebo nabrať svaly. To sa však často ľahšie povie ako urobí. Ako teda na zapracovať na novoročných predsavzatiach tak aby sa tento rok skutočne podarili? Či už je tvojim cieľom schudnúť alebo nabrať svaly, pomocou zvolenia toho pravého, efektívneho tréningu s pomôckami, ktoré nájdeš na eshope fitplus.sk sa ti tvoj cieľ určite podarí splniť presne tak, ako si želáš.

 

Efektívny tréning

Častou chybou pri ceste za štíhlym telom alebo veľkými svalmi sú nielen prehnané očakávania ale aj nie vhodne zvolený jedálniček či tréningový program. V tomto článku sa budeme venovať hlavne tej tréningovej časti. Športovci, najmä začiatočníci robia často tú chybu, že si myslia, že najlepšou voľbou je zdvíhať čo najťažšie váhy a cvičiť na čo najviac strojoch. Na efektívny tréning však nepotrebuješ niekoľko tisícové vybavenie ani obrovské váhy. V skutočnosti ti stačí pár základných pomôcok, pomocou ktorých si užiješ efektívny tréning nielen v posilke ale aj v pohodlí domova a práve pár takýchto vzorových cvikov, ktoré ti pomôžu splniť svoje novoročné predsavzatia si dnes ukážeme.

 

Kettlebell

Kettlebell určite pozná každý športovec. Ide o je závažie v tvare gule s úchytkami, ktoré sa používa pri najrôznejšich cvikoch nielen na budovanie svalstva ale aj na zlepšenie stability a podporu celkovej fyzickej kondície. Tieto závažia majú pôvod v Rusku a stali sa populárnymi vo fitness komunite po celom svete. Kettlebell má charakteristický tvar s ťažiskom mimo rukovätí, čo umožňuje vykonávať rôzne atypické pohyby, ako sú hlavne dynamické cvičenia, vďaka čomu poskytujú obmenu tradičného silového tréningu.  Kettlebell využiješ nielen pri silovom tréningu, ale napríklad aj pri aeróbnych aktivitách či funkčnom tréningu. Niektoré z cvikov, ktoré sa určite oplatí vyskúšať sú tieto:

 

  • Mŕtvy ťah s kettlebellom 3x10
  • Russian twist s kettlebellom 3x10
  • Kettlebell swing 3x10

 

 

Celú ponuku kettlebellov nájdeš tu!

 

Jednoručné činky

Jednoručné činky sa často podceňujú, avšak sú snáď najuniverzálnejšou pomôckou na svete. Či už siahneš po tých najľahších váhach a rozhodneš sa využiť činky povedzme pri pilatese, alebo cvičíš radšej s vyššími váhami viac menej klasické a známe cviky, v tréningu s jednoručkami sa fantázii medze nekladú. Tu je pár našich obľúbených spôsobov ako využiť jednoručné činky v ceste za štíhlejšou postavou či silnejšími svalmi:

 

  • Posilňovanie ramien a chrbta: biceps a triceps vo všetkých možných variaciách, predklon so zdvíhaním činky, tlaky na ramená v stoji či v ľahu, 3 série po 10 opakovaní
  • Posilňovanie hrudníka: bench press s jednoručkami, kladivový bench press, alebo dumbbell flyes, 3x10
  • Posilňovanie svalov hornej časti chrbta: Šikmé zdvíhanie činky, kladivové zdvíhanie, 3x10
  • Celkový tréning: Jednoručné činky môžeš jednoducho zapojiť aj do zostáv, ktoré zahŕňajú celé telo, ako sú napríklad horolezec, drep so zdvíhaním činky, výpady s činkami či kardio cvičenia, ktoré často zakomponujeme napríklad do crossfitu alebo tabaty

 

 

Celú ponuku jednoručných činiek nájdeš tu!

 

Posilňovacie lavičky

Dobrá posilňovacia lavička má všestranné využitie ako doma tak aj vo fitku. Lavičky yn našom webe sú dostupné v najrôznejších vybaveniach, rozšíreniach a so všetkými možnými doplnkami. No a ako si na takej lavičke doma zacvičiť? Toto sú naše obľúbené cviky:

 

  • Tlaky na ramená v ľahu 3x10
  • Hip trust o lavičku 3x10
  • Výpady s nohou na lavičke 3x10

 

 

Celú ponuku posilňovacích lavíc nájdeš tu!