8 inšpirácií na darček k MDŽ

Obrázok článku

Medzinárodný deň žien je významnou príležitosťou na uctenie a ocenenie žien vo vašom živote. Aj keď je každý deň príležitosťou spoznať ich hodnotu, tento špeciálny dátum si vyžaduje premyslené gesto, ktoré vyjadruje lásku, úctu a obdiv. Pre muža môže byť hľadanie dokonalých darčekov k medzinárodnému dňu žien náročné. Chcete niečo, čo si budú vážiť a na čo si budú pamätať, niečo, čo skutočne odráža vaše ocenenie.

V tomto článku preskúmame najlepšie nápady na fitness darčeky ku dňu žien. Každý návrh je vytvorený so zámerom inšpirovať a uspokojiť celý rad záujmov a rozpočtov. Či už je to vaša partnerka, matka, sestra alebo priateľka, vďaka týmto darčekom sa bude cítiť výnimočne a milovaná.

 

1. ŠVIHADLO

Naše švihadlá SKLZ majú elegantný nový vzhľad a sú navrhnuté na ľahké uchopenie s prémiovou pogumovanou ľahkou rukoväťou. 

Skákanie cez švihadlo sa ukázalo ako jedno z najúčinnejších kardio cvičení. V jednej štúdii skupina účastníkov, ktorí skákali cez švihadlo 10 minút denne, vykazovala rovnaké kardiovaskulárne zlepšenie ako niekto, kto behal 30 minút denne. Sú veľmi cenovo dostupné a skákať cez švihadlo môžete takmer kdekoľvek!

 

2. ČINKY PRE ZLEPŠENIE KONDÍCIE

Ďalším skvelým darčekom je ľahký až stredne ťažký pár činiek. Zameriavajú sa, tónujú a budujú svaly. 

Silový tréning sa u žien vrátil po niekoľkých rokoch života so strachom, že zdvíhanie závažia spôsobí, že sa zväčšia spôsobom, ktorému sa chceli vyhnúť. Tréneri v posilňovni však zdôrazňujú, že silový tréning môže mať väčší vplyv na chudnutie ako len kardio. Teraz je čas prijať trend návratu k základom a získať pár činiek na akékoľvek domáce cvičenie!

 

3. ODPORÓVÉ GUMY

Prečo nepridať nejaké odporové gumy ako fitness darček pre vašu nadšenkyňu z posilňovne? Odporové gumy poskytujú cvičenia, ktoré sú ideálne pre osobný tréning, ako aj fyzickú terapiu. Cvičenia s gumami sú obľúbené vďaka kontrolovaným pohybovým cvičeniam, ktoré vám umožňujú zacieliť sa na špecifické partie svalstva. Navyše majú ideálnu cestovnú veľkosť  a využijete ich na pilates, jogu, cielené cvičenie, fyzikálnu terapiu alebo rehabilitáciu!

 

4. ŠPORTOVÉ OBLEČENIE, KTORÉ SI ZAMILUJE

Športového oblečenia žena nemá NIKDY dosť! Ale nič sa nevyrovná nájdeniu skutočne skvelého, ktoré ponúka podporu, nedrží pot a vyzerá skvele!  V súčasnej dobe v našej ponuke nájdeš aj exkluzívne legíny, tielka, topy, tričká, šortky a ponožky, ktoré sú vysoko cenené nielen pre kvalitu materiálov, z ktorých sú vyrábané, ale aj pre osobitý a nápadný dizajn.

 

5. DOPLNKY VÝŽIVY

Doplnky sú…. No doplnky! Nie sú potravou, ale sú určené na doplnenie zdravej, vyváženej stravy, aby nám pomohli podávať čo najlepší výkon a dosiahnuť optimálne výsledky.

O doplnkoch výživy koluje veľa mýtov, ktoré môžu ženy často odradiť od ich vyskúšania: „budete príliš objemné“, „sú len pre mužov“... Môže to byť ohromujúce a mätúce, ale pravdou je, že doplnky stravy sú skvelé pre mužov aj ženy a môžu vám pomôcť posunúť vašu postavu na ďalšiu úroveň.

  • Srvátkový proteín

Srvátkový proteín je nevyhnutný pre každého, kto sa vydáva na fitness cestu, kde je ich konečným cieľom schudnúť tuk a nabrať svalovú hmotu. Pre ženy je ťažšie spevniť a získať svalovú hmotu, pričom srvátkový proteín môže byť rýchlym a pohodlným spôsobom, ako získať bielkoviny, ktoré vaše telo denne potrebuje. Nikdy by nemal nahrádzať jedlo, ale je skvelým doplnkom pred alebo po tréningu alebo medzi jedlami.

 
  • Aminokyseliny

Aminokyseliny s rozvetveným reťazcom zvyšujú rýchlosť syntézy bielkovín (proces v tele pri budovaní svalov) a výskum ukázal, že v skutočnosti zvyšujú kapacitu bunky na bielkoviny. Hladiny serotonínu stúpajú, keď cvičíme, a to je dôvod, prečo sa cítime unavení. BCAA obsahujú tryptofán, ktorý sa môže premeniť na serotonín, a tak, podobne ako predtréningový doplnok, vám môžu pomôcť prekonať váš tréning. Rýchlo sa vstrebávajú do krvného obehu a výskum ukázal, že u tých, ktorí užívali BCAA, sa výrazne znížila bolestivosť svalov. Ak pravidelne cvičíte, BCAA by mohli pomôcť urýchliť vaše zotavenie a podporiť vaše ciele v budovaní svalov.

 
  • Kreatín

Kreatín môže pomôcť budovať svalovú hmotu a udržať hladinu energie u žien, rovnako ako u mužov. To je obzvlášť výhodné, ak majú pravidelný cvičebný program. Suplementácia kreatínu môže tiež zlepšiť kogníciu a náladu u žien.

 

6. PODLOŽKA NA JOGU

Ak vaša kráľovná hľadá perfektnú podložku na cvičenie na podlahe, podložka SKLZ Trainer Mat Sport Performance je tá najlepšia na trhu. Vďaka ilustrovaným cvikom a cieleným svalom, odporúčaným zostavám a opakovaniam vás nikdy neomrzí rovnaké cvičenie. Cviky sa dajú vrstviť a vytvoriť tak tréning celého tela, ktorý využívajú športovci všetkých úrovní na zlepšenie svojej výkonnosti a výsledkov. 

 

7. MASÁŽNY VALEC

Pomôže vám s regeneráciou tkanív, uľahčí prietok krvi a potrebného kyslíka a živín. To dosiahnete vykonávaním automasážnych uvoľňovacích techník, core tréningov a svalových integrácií. Navyše s ním vybudujete pružnosť, pohyblivosť a predídete potenciálnemu zraneniu svalov. FIT PLUS Ti dá navyše 10 rokov záruku na vybrané valce na našom eshope!

 

8. OPASOK NA CVIČENIE

Áno, ženy by mali nosiť opasky na cvičenie na podporu chrbtice, ale je nevyhnutné ich správne používať a uvedomiť si všetky potenciálne riziká. Preto sa odporúča používať opasky na dosiahnutie dvoch cieľov:

  • nižšie napätie okolo dolnej časti chrbta v prípade vzpriamených pozícií zdvíhania
  • zabránenie hyperextenzii chrbta v prípade vzpierania nad hlavou