Recept na tekvicový cheesecake
Porcia: 8 kúskov
Príprava: 20 min
Čas pečenia: 1 hodina 25 min
Celkom: 6 hodín 45 min (vrátane chladnutia a zatuhnutia)
Ingrediencie:
Korpus
- 1 Pumpkin Pie Quest Bar
 - 1 balíček Quest Sea Salt Protein Chips
 - 2 polievkové lyžice masla, nestuhnutého
 - 2 polievkové lyžice mandľovej múky
 - 2 polievkové lyžice sladidla bez kalórií
 
Syrová vrstva
- 6 polievkových lyžíc gréckeho jogurtu bez tuku
 - 6 polievkových lyžíc syru ricotta s nízkym obsahom tuku
 - 90 g nízkotučného syru
 - 1 vajíčko
 - 4 polievkové lyžice sladidla bez kalórií
 
Tekvicová vrstva
- 1¼ odmerky Quest Vanilla Milkshake Protein Powder
 - 8 polievkových lyžíc tekvicového pyré
 - 6 polievkových lyžíc nesladeného mandľového mlieka
 - 6 polievkových lyžíc sladidla bez kalórií
 - 1 vajíčko
 - pól polievkovej lyžice tekvicového korenia
 - ¼ lyžičky soli
 
Vodný kúpeľ
- 1 l vody
 
Ako na to?
- Predhrejte rúru na 200°C
 - Nalámte Quest Bar na malé kúsky. Vložte na papier na pečenie a pečte zhruba 4 minúty alebo kým začnú byť chrumkavé. Nechajte vychladnúť. Nastavte rúru na 160°C
 - V mixéry spracujte Quest Protein Chips na malé časti. Pridajte opečené kúsky Quest Bar a opäť rozmixujte.
 - Pridajte maslo, mandľový prášok a sladidlo. Premiešajte a odložte nabok.
 
Podklad
- Pomocou ručného mixéru zmiešajte jogurt, ricottu a nízkotučný syr. Mixujte do tej doby než bude hmota jemná.
 - Nakoniec pridajte vajíčko a sladidlo. Dôkladne premiešajte a dajte nabok.
 
Dyňový základ
- V miske zmiešajte Quest Protein Powder, dyňové pyré, mandľové mlieko, sladidlo, vajíčko, dyňové korenie a soľ. Vymiešajte do hladka a následne odložte nabok.
 
Spojenie
- Pripravte si formu na koláč s priemerom 15 cm, a vložte do neho veľký kus alobalu. Opatrne ohnite hrany alobalu smerom hore a uistite sa, že ste do nej neurobili dieru. Alobal musí prečnievať cez formu!
 - V strednom hrnci priveďte vodu do varu.
 - Umiestnite korpus do formy tak, aby bol po celom dne formy a zároveň aj mierne hore do strán.
 - Celú formu aj s alobalom umiestnite na veľký pekáč, ktorý má vysoké strany.
 - Syrovú vrstvu nalejte na korpus.
 - Dyňovú vrstvu pomaly rozotrite na syrovú. Začnite od strán smerom do stredu.
 - Opatrne nalejte vriacu vodu do pekáče - zhruba do pól formy.
 - Pečte 1 hodinu a 15 minút, než bude cheesecake v strede pevný na dotyk
 - Nechajte hodinu vychladnúť. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte aspoň 4 hodiny v chladničke, najlepšie cez noc.
 
Výživové hodnoty na 1 porciu (celkom 8 porcií):
Kalórie: 189
Bielkoviny: 16g
Tuk: 11g
Čisté sacharidy: 5g
Vláknina: 4g
Sacharidy celkom: 9g
