Lievance z batátov
Recept na lahodné lievance zo sladkých zemiakov, ktorých príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Týmito raňajkami potešíte každého člena domácnosti.
Potrebujeme:
- 1 stredne veľký sladký zemiak batát
 - 80 g ovsených vložiek
 - 1 celé vajíčko
 - 4 vaječné bielka
 - 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
 - 1 čajová lyžička mletej škorice
 - 60 g nízkotučného prírodného jogurtu
 - 85 g jahôd
 - 75 g čučoriedok
 
Postup:
- Sladký zemiak uvarte v šupke. Po uvarení a vychladnutí zemiak ošúpte a pokrájajte na menšie kúsky.
 - Ovsené vločky rozmixujte a odložte ich. Potom rozmixujte zemiak a do zemiakovej kaše pridajte ovsené vločky. Postupne primiešajte jogurt, vajce, bielka, vanilkový extrakt a škoricu.
 - Rozpáľte na stredný stupeň panvicu, na ktorú si nalejte niekoľko kvapiek oleja (najlepšie kokosového, ten lepšie spracováva betakarotén zo sladkého zemiaku). Na rozohriatu panvicu nalejte cesto a pečte 1-2 minúty. Potom ho opatrne obráťte a opekajte z druhej strany asi 30 sekúnd. Pred podávaním posypte jahodami a čučoriedkami.
 
Veríme, že vám bude chutiť. Na ochutenie môžete použiť napríklad nuttelu od Weider.
