Zdravé varenie (aj pre začiatočníkov) 1.časť - Kuracie prsia na balzamiku

Ako sa sa vraví, svaly rastú v kuchyni. A to doslova! Môžeš sa pri cvičení nadrieť koľko chceš pokiaľ telu nedodáš ten správny zdroj energie a potravín. Rast svalov, podiel telesného tuku a naša celková kondícia úzko súvisia s tým, čo konzumujeme. Hovorí sa, že až 80% úsilia na ceste za postavou snov tvorí práve jedálniček.

Poďme sa spolu teda naučiť pár rýchlych a jednoduchých receptov, ktoré sú okrem toho že výborne chutia aj funkčné. Pod každým receptom nájdeš aj jeho výživové hodnoty. 

Na 2 porcie potrebuješ: 

 
  • 3 PL extra panenského olivového oleja,
  • 340 g kuracích pŕs,
  • 1 PL nakrájanej šalotky,
  • 1/4 šálky balzamikového octu, 
  • 1 lČL prelisovaného cesnaku,
  • 1 ČL čerstvej nasekanej bazalky,
  • 1/4 ČL morskej soli,
  • 1/4 ČL čierneho korenia,
  • 1/8 ČL mletého bobkového listu.

Postup:


Priprav si nelepivú panvicu na smaženie a rozohrej ju na stredne veľkú teplotu. Pridaj do nej olivový olej a nechaj zohriať asi pol minúty. Potom pridaj kuracie prsia rozkrojené na polovicu a osoľ. Opeč ich z oboch strán, kým nezhnednú. Potom do panvice pridaj šalotku a restuj kým nezhnedne. Teraz môžeš mäso dochutiť balzamikovým octom a zvyšným korením. Zníž teplotu a mäso nechaj dopiecť ešte cca 5 - 7 minút. Potom kuracie prsia vyber a servíruj napríklad so šalátom, zeleninou, zemiakmi  pečenými v rúre či ryžou. Oblohu môžeš pokvapkať trochou omáčky z panvice.

Prajeme dobrú chuť!

Výživové hodnoty

kcal : 516 kcal
Bielkoviny: 50 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 34 g