Šťavnaté morčacie burgre

Ak nemáš chuť zaťažovať svoje trávenie hovädzím mäsom, máme pre teba riešenie! Aj burgre z morčacieho mäsa môžu byť lahodné a plné chuti. Skombinovaním koriandru, limetky a korenín budú tieto burgre bez pečiva neodolateľnou pochúťkou, špeciálne ak ich skombinuješ s guacamole.

Pre tých, ktorí si poriadny burger nevedia predstaviť bez žemle, odporúčame celozrnnú do chrumkava opečenú žemľu.

Limetkovo-koriandrové morčacie burgre

Čo budeš potrebovať?

  • 450 g mletého morčacieho mäsa
  • ¼ hrnčeka nakrájanej cibule
  • ¼ hrnčeka najemno nasekaného čerstvého koriandru
  • šťava z ½ limetky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • ½ lyžičky čili korenia
  • ¼ lyžičky cesnakového prášku
  • ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica kokosového oleja alebo ghee masla
  • morská soľ
  • listy hlávkového šalátu

   

NA DOCHUTENIE

  • pokrájaná rajčina
  • pokrájaná červená cibuľa
  • guacamole

POSTUP

  • Vo veľkej mise zmiešajte morčacie s cibuľou, koriandrom, limetkovou šťavou, rascou, čili korením, cesnakovým práškom a čiernym korením. Vytvarujte zo zmesi 4 karbonátky.
  • V panvici roztopte kokosový tuk a zahrejte na strednú teplotu. Obe strany karbonátkov osoľte a pečte ich až nebudú v strede ružové a vytekať bude číra šťava, asi 5–6 minút z každej strany.
  • Teplé burgre podávajte na chrumkavom liste hlávkového šalátu a na vrch pridajte guacamole alebo obľúbenú polevu (kečup, majonézu, horčicu a pod.).

Nutričné hodnoty v 1 porcii bez žemle

560 kcal, 42 g tuku, 19 g sacharidov, 35 g bielkovín