Otvárame jahodovú sezónu! Super rýchla hrnčeková jahodová bublanina

Tento rok sa s nami počasie trošku zahralo a tak jahodovú sezónu otvárame o čosi neskôr. Či už máš jahody priamo z vlastnej záhrady alebo sa chystáš na samozber jahôd v blízkosti tvojho mesta, tento recept si pekne ulož.

Čerstvé voňavé jahody využiješ nielen do raňajkovej kaše, ale naše mamy a staré mamy z nich už od pradávna robili vynikajúce bublaniny. A teraz je rad na tebe, aby si jahodovej bublanine vdýchol trochu updatu, vďaka zdravším surovinám.

Čo na to budeš potrebovať? Trošku času a nejakú tú formu na pečenie a niekoľko dobrých jahôd.

okrem toho:

  • 2 vajcia
  • ½ hrnčeka brezového cukru
  • ½ hrnčeka hnedého trstinového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 hrnčeky múky Weider Gourmet Oat Flour
  • 6 PL roztopeného kokosového oleja
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • čerstvé, s láskou zbierané jahody na vrch koláča 

Postup:

  • Vajíčka si elektrickým šľahačom vyšľahaj s cukrom do peny. (najväčší makači môžu aj ručne)
  • Postupne jemne primiešavaj múku Weider Gourmet Oat Flour, mlieko, olej, prášok do pečiva a jedlú sódu bikarbónu.
  • Priprav si formu na pečenie, potri ju kokosovým olejom a posyp Weider Gourmet múkou.
  •  Jahody umy a nakrájaj ich na polovičky.
  • Cesto vylej do pripravenej formy a na vrch celého koláča poukladaj jahody. 
  • Daj piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 25 minút. 
  • Nechaj vychladnúť, nakrájaj a podávaj. Milovníci sladkého môžu ešte jemne dozdobiť bezkalorickým sirupom.

Prajeme príjemné maškrtenie.