Vitaj v našom e-shope / osobný odber v showroome možný v pondelok až sobotu, predajne FIT PLUS v OC sú pre lockdown zatvorené.

Odštartuj grilovaciu sezónu - TOP recepty na GRIL PARTY

  • Recepty

So stúpajúcou ručičkou na teplomere sa zvyšuje aj naša nálada tráviť vonku čoraz viac času. Okrem športovania či prechádzok však k peknému počasiu neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo. Vychutnať si grilované špeciality v kruhu najbližších a priateľov je neoddeliteľnou súčasťou každého leta.

Odštartuj grilovaciu sezónu - TOP recepty na GRIL PARTY

Tak šup rozpáliť gril, máme pre teba recepty na grilované pochúťky, ktoré ti doslova zmiznú z roštov.

Grilované šampiňóny plnené paradajkami

Suroviny

  • 6 ks portobello šampiňónov,
  • 500 g cherry rajčín,
  • 130 g feta syra,
  • 4 PL extra panenského olivového oleja,
  • hrsť čerstvej bazalky,
  • podľa chuti soľ, korenie, oregano, chilli.

Postup

  1. Rajčiaky cherry si nakrájaj na drobné kúsky a zmiešaj s nakrájaným/nadrobeným feta syrom.
  2. Pridaj soľ a korenie, olej a dobre premiešaj a na záver jemne vmiešaj čerstvú nasekanú bazalku.
  3. Umyté šampiňóny naplň paradajkovou zmesou a daj na rozpálený gril.
  4. Na strednej teplote griluj cca 20 minút.
  5. Hotové šampiňóny môžeš ešte dozdobiť lístkami čerstvého oregana.

TIP: Veľkí hladoši si k tomuto jedlu môžu pridať napríklad kúsok Weider Protein chlebíka.

  

Grilovaná špargľa s prosciuttom

Suroviny

  • 12 ks zelenej špargle,
  • 12 plátkov prosciutta,
  • 2 PL extra panenského olivového oleja,
  • soľ a čierne korenie podľa chuti.

Postup

  1. Zo špargle odrež tvrdé drevnaté konce a umy ju.
  2. Okolo každého kúsku špargle obmotaj plátok kvalitného prosciutta.
  3. Pokvapkaj olivovým olejom, osoľ a okoreň.
  4. Griluj na strednej teplote po dobu asi 5 minút, nezabudni pravidelne otáčať.

    

TIP: Výborne chutí s grilovaným chlebíkom Weider Protein Carrot Bread natretým troškou kozieho syra.

 

Mexická párty

Suroviny

na grilované kura:

  • kuracie prsia bez kože cca 400 – 500 g,
  • 2 PL extra panenského olivového oleja,
  • ¼ ČL škorice,
  • 1 ČL grilovacieho korenia,
  • 1 PL medu,
  • ¼ ČL soli.

mexická zeleninová zmes:

  • 3 PL nasekanej červenej cibule,
  • ½ hrnčeka lahôdkovej kukurice (z konzervy),
  • 3 PL nasekanej červenej cibule,
  • ½ hrnčeka varenej fazule,
  • ½ hrnčeka nakrájaných žltých paprík,
  • ½ hrnčeka nakrájaných zelených paprík,
  • ½ hrnčeka nakrájaných červených paprík,
  • 2 ČL nasekaného čerstvého koriandra,
  • šťava z 2 limetiek,
  • 2 PL extra panenského olivového oleja,
  • 3 štipky himalájskej soli.

Postup

  1. Kuracie prsia si umy, osuš papierovými utierkami a nakrájaj na tenšie plátky.
  2. Potri ho zmesou oleja, korenia, medu a nechaj odstáť aspoň 2 hodiny v chladničke.
  3. Gril predhrej na strednú teplotu a na vyhriaty ukladaj plátky mäsa.
  4. V mise spolu zmiešaj všetky ingrediencie na zeleninovú zmes.
  5. Po upečení mäsa servíruj teplé kúsky mäska s čerstvým šalátom – mexickou zeleninovou zmesou.

  

Kuracie kebap špízy na gril

Suroviny

  • 600 g kuracie prsia (alebo kuracie stehná bez kosti a kože)

na marinádu:

  • 2 PL gréckeho jogurtu,
  • 1,5 PL olivového oleja,
  • 1 PL citrónovej šťavy,
  • 1 ČL paradajkového pretlaku,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 3 štipky soli,
  • štipka mletého čierneho korenia,
  • štipka mletej červenej papriky,
  • štipka mletej rasce,
  • štipka škorice.

Postup

  1. Do misy daj všetky ingrediencie na marinádu a vymiešaj ich spolu.
  2. Kuracie mäso si umy, osuš, nakrájaj na väčšie kocky a poriadne ich obaľ v marináde.
  3. Mäso obalené v marináde daj do chladničky minimálne na dve hodiny odležať, pokiaľ máš čas tak ideálne na noc.
  4. Priprav si kovové alebo drevené špajdle a napichuj na ne kúsky mäsa.
  5. Gril rozpáľ na strednú teplotu a daj na ne špízy. Nechaj grilovať z každej strany zhruba 4 minútky. Keď sa mäso zatiahne, ponechaj na grile ešte 10 minút, po minútke obracaj, aby sa mäso nepripieklo.
  6. Servíruj so zeleninou, pečenými / grilovanými batátmi alebo grilovanou zeleninou či šalátom podľa tvojej chuti.

  

Grilované ovocie so sirupom

Suroviny

Postup

  1. Melón rozkroj na polovicu a polovičky nakrájaj na hrubšie plátky.
  2. Broskyne umy, rozpoľ, odstráň z nich kôstky. Ananás očisti a nakrájaj na kolieska.
  3. Pripravené ovocie potri kokosovým olejom a daj na rozpálený gril na 3 minúty z každej strany.
  4. Hotové ovocie servíruj na tanier s lyžicou gréckeho jogurtu a bezkalorickým sirupom.
  5. Pre ešte lepší efekt môžeš dozdobiť lístkami mäty.
  6. Z grilovaného ovocia si môžeš pokojne urobiť aj hlavný chod - pridaj ešte šalát, trochu fera syra a vlašské orechy a máš hotovo!

 

Naše ďalšie webstránky

Ako výhradný zástupca LifeFitness máme najširšiu ponuku zariadení pre komerčné fitness centrá

Navštíviť

Od roku 1992 prinášame novinky zo sveta fitness, bodybuildingu a zdravého životného štýlu

Navštíviť

Každý rok motivujeme a vyhlasujeme súťaž Do formy s Muscle&Fitness

Navštíviť

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Používaním / zobrazovaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním a uchovávaním cookies. Ďalšie informácie).

Rozumiem