- Recepty
Muffiny s čokoládou ti zrejme na prvé počutie nebudú znieť ako niečo zdravé, no zdanie tentokrát klame. Priprav si s nami tieto muffiny, ktoré sme namiesto klasickej múky naplnili bielkovinami.
Často hovoríme o tom, ako byť zdraví a mať komplexnú vyváženú stravu. Práve raňajky sú často v tejto téme kameňom úrazu. Niektorí ich vynechajú, niektorí odfláknu kávou, rožkom či croissantom, v horšom prípade aj cigaretou. Tí statočnejší si doprajú vyvážené jedlo, no žiaľ ho často kvôli pracovným povinnostiam zjedia prirýchlo.
Ako z kola von? Priprav si kvalitné raňajky v predstihu.
Rúru si dáme vyhriať na 175°C, vymažeme si formu na muffiny a pustíme sa do prípravy cesta. Vo väčšej mise si zmiešaj všetky suché suroviny a uisti sa, že v múke nie sú žiadne hrudky. V druhej mise si spolu zmiešaj mlieko, vajíčka a vanilkový extrakt. V malej miske zmiešaj do pastovej konzistencie orechové maslo a med.
Teraz spolu zmiešaj suché suroviny s mokrými, tak že mokrú časť vleješ do suchej zmesi, pridaj zmes orechov a medu a poriadne premiešaj, aby vzniklo cesto na muffiny. Na záver vmiešaj polovicu čokolády. Hotové cesto rozdeľ do formy na muffiny a posyp zvyšnou čokoládou. Pečieme 18-22 minút.
Tieto muffiny ti v chladničke vydržia dobré aj týždeň a v mrazničke do 4 mesiace. Kedykoľvek si ich tak môžeš vytiahnuť a rozmraziť v rúre alebo mikrovlnke a máš pripravené voňavé raňajky.
Prajeme dobrú chuť!