Efektívny tréning s technológiou Body Solid

Hoci doba kovidov už pominula, do posilňovne môžete chodiť prakticky bez obmedzení. Napriek tomu si mnohí cvičenci obľúbili domáci tréning a do posilňovne sa už nevrátili. Aby nie, tréning doma má niekoľko nesporných výhod. V úvode dnešného článku si predstavíme niekoľko z nich.

 

Relax

Kolektív v posilňovni je skvelý. Aspoň ak máte šťastie na ľudí. Motivácia, nové priateľstvá alebo rady od skúsenejších ľudí, to všetko sú významné výhody. Niekedy nám však cudzí ľudia môžu liezť na nervy. O to viac tým z nás, ktorí sú introvertnejšej povahy. Domáca posilňovňa je v tomto smere jednoducho pokojná a hudbu si vyberáte sami. A kto hovorí, že si k sebe nemôžete pozvať nejakých svojich priateľov?

 

Voľné činky a stroje

Koľkokrát ste už boli v posilňovni a prechádzali ste svojím plánom, išli ste k benchpressu a hľa - je obsadený. Dokonca aj keď sú tam dva alebo viac - toto konkrétne zariadenie je také populárne, že sa vám môže stať, že na voľné jednoducho nenarazíte. V čase „tréningovej špičky“ sa vám môže stať, že sa táto situácia počas tréningu zopakuje niekoľkokrát. Niekedy sa dokonca stane, že sa k plánovanému stroju poriadne nedostanete. Ale doma? Vašu lavičku obsadí možno tak mačka.

 

Úspora času
Môžeme len závidieť tým, ktorí majú posilňovňu cez ulicu alebo za rohom. Často sa stáva, že do posilňovne musíme dochádzať. Cesta tam, cesta späť po cvičení. Nezdá sa to, ale počas týždňa sa to nazbiera. A nemôžete si niečo zabudnúť doma - potom sa buď musíte zaobísť bez toho, alebo sa znovu vydať na cestu. Ak máte posilňovňu doma, veľa problémov odpadá - cesta v priebehu niekoľkých minút, žiadne starosti s parkovaním, a ak si niečo zabudnete doma - stále ste doma, takže to bude maximálne na skok do obývačky.

 

 

A som si istý, že na ďalšie výhody si príde asi každý, kto posilňovacie náčinie doma nemá – predsa len sa do situácií, kedy by ste za neho dali neviem čo, čas od času určite dostanete, nemám pravdu?

Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorí začínajú inklinovať k domácej posilňovni, mám pre vás niekoľko odporúčaní.

 

Jasný plán
Keď prídete do tradičnej posilňovne a nemáte plán, zvyčajne si aj tak zacvičíte, pretože ste tam už boli, zaplatili ste za to a nechcete, aby vaša návšteva posilňovne vyšla nazmar. Doma však odpadá nielen cesta, ale aj kolektív, ktorý by poskytol aspoň nejakú motiváciu. A gauč alebo posteľ sú také lákavé... Preto je dobré stanoviť si jasný plán, čo chcete cvičiť. Budete hneď vedieť, čo chcete robiť, nebudete si musieť dávať priestor na zdĺhavé premýšľanie a budete mať motiváciu plán dodržiavať.

 

Bezpečnosť predovšetkým
V posilňovni môžete povedať blízkemu hlupákovi, aby sa postavil do pozoru, ale doma pravdepodobne žiadny nebude. Preto máte pravdepodobne dve možnosti - buď pôjdete do posilňovne s niekým (partnerom, priateľmi), alebo budete používať bezpečné stroje, ideálne s bezpečnostnými zariadeniami.

 

Správne vybavenie
Zvážte vybavenie, ktoré vám poskytne možnosť cvičiť bezpečne, efektívne a ktoré vám umožní precvičiť všetky časti tela. Ak sa vopred trochu pripravíte, nemusíte ani minúť prehnanú sumu na domácu posilňovňu.

 

Skvelou značkou, ktorá spĺňa bezpečnosť aj účinnosť, je značka Body Solid. Pevná konštrukcia, odolnosť a nízkoprofilový dizajn zabezpečujú otázku bezpečnosti. Najmodernejšie technológie a spôsob, akým sú zariadenia Body Solid navrhnuté, ako aj špeciálne podložky DURAFIRM sa potom postarajú o to, aby bol váš tréning čo najefektívnejší. Napokon, cenová dostupnosť, množstvo patentov či doživotná záruka na domáce použitie sú jasnými dôvodmi, prečo si pri zriaďovaní domácej posilňovne vybrať práve túto značku.

 

 

Vďaka možnosti výberu z desiatky rôznych strojov si môžu domácu posilňovňu zriadiť začiatočníci aj pokročilí športovci. Môžete tak veľmi efektívne precvičiť každú časť svojho tela. Potom už stačí len nastaviť tréning a pustiť sa do práce.

 

Na záver príklad efektívneho tréningu celého tela s použitím zariadení tejto značky:

 

  • Drepy s voľnou váhou 3-4 x 6-10
  • Trapézové drepy 3-4 x 8-12
  • Tlaky na lavičke s jednoručnými činkami 3-4 x 8-12
  • Tlak na lavičke s jednoručnými činkami 3 x 12-15
  • Bicepové zdvihy s veľkou osou 2-3 x 10-15
  • Francúzsky tlak s EZ osou 2-3 x 10-15
  • Zdvihy nôh na hrazde 3 x 8-12