Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Používaním / zobrazovaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním a uchovávaním cookies. Ďalšie informácie Rozumiem

Torta s arašidovým maslom

Na prípravu potrebujeme:

2 šálky rozdrvených müsli tyčiniek

250 ml rozpusteného masla

600 ml plnotučného mlieka

¼ lyžičky soli

6 veľkých žĺtkov

½ šálky hnedého cukru

6 lyžičiek múky

1 šálku arašidového masla, najlepšie Šufánek, keďže je to prírodné maslo

1 lyžička vanilky

120 g horkej čokolády nakrájanej na kúsky

4 lyžice nesoleného masla nakrájaného na kúsky

3 lyžice čerstvého brusnicového pyré z konzervy s malým obsahom cukru

*1 šálka = 240 ml

Postup:

Korpus

V pripravenej mise zmiešajte rozomleté müsli tyčinky s rozpusteným maslom a dobre premiešajte. Vznikne zmes na korpus, ktorú poukladáte na dno guľatej formy a potom vložíte na 20 minút do mrazáku.

Náplň

Zmiešajte mlieko a soľ a priveďte túto zmes k varu. V stredne veľkej mise vyšľahajte žĺtky a naberačkou opatrne pridávajte polovicu horúceho mlieka. Potom túto zmes vylejte do zbytku mlieka a varte ho na miernom ohni za stáleho miešania. Priveďte za stáleho miešania túto zmes k varu. Po ďalšej minúte varenia odsuňte zo zdroja tepla a metličkou zmiešajte s arašidovým maslom a vanilkou.

Zachladený korpus potrite brusnicovým pyré. Horúcu náplň nalejeme rovnomerne do korpusu. Zakryjeme vrchnákom a vložíme do chladničky na 2 hodiny.

Poleva

Rozpusťte čokoládu a maslo a zmiešajte do hladka. Opatrne rovnomerne nalejte horúcu polevu na celú tortu. Tortu opäť vložte do chladničky na 30 minút. Po uplynutí tejto doby ho môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť a ak si tento recept pripravíte, pošlite nám fotky a komentáre, ako táto torta chutila vám.

Bezpečný nákup

Sme v zozname overených e-shopov Presvedčte sa sami

© FIT PLUS s.r.o.
Hore