Vitaj v našom e-shope  /  Niektore predajne  FIT PLUS majú upravené otváracie hodiny 

Proteínový banana bread (banánový chlebík)

  • Recepty

V kuchyniach mnohých gazdín v nedeľu nemôže na stole chýbať voňavý nadýchaný koláč. Inak tomu nemusí byť ani pokiaľ si vyznávač zdravého životného štýlu. Pripravili sme si totiž pre teba recept na chutný banánový chlebík, ktorý sa skladá len z tých najzdravších ingrediencií. Navyše ti skvele poslúži ak nevieš čo s tými starými bodkovanými banánmi. Prevoňaj si domov vôňou čerstvého koláča!

Proteínový banana bread (banánový chlebík)

Suroviny

3 veľmi zrelé banány,,
2 vajcia pri izbovej teplote (veľmi dôležité aby boli pri izbovej teplote)
1/3 šálky čistého javorového sirupu (nepoužívaj med),
1/2 šálky obyčajného alebo vanilkového gréckeho jogurtu,
1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo Body Attack Flavdrops,
1 3/4 šálky celozrnnej ovsenej alebo špaldovej múky,
1 lyžička jedlej sódy,
½ čajovej lyžičky škorice,
¼ lyžička soli,
1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja,
Voliteľné :
1/2 šálky nasekaných vlašských orechov alebo pekanových orechov.

čo urobiť so starými banánmi, pečenie, banana bread, chlebík, chudnutie, cvičenie, výživa, doplnky výživy, proteín, fitko, cvičíme doma, karanténa, koronavírus, čo upiecť na víkend

Postup

Vo veľkej mise poriadne roztlač bananý na kašu, ak nie sú dostatočne zrelé, použi mixér. Pridaj vajcia, javorový sirup, grécky jogurt, vanilkový extrakt a dobre premiešaj. Ak sa ti nechce toľko miešať, na celý proces tiež môžeš použiť mixér.

V druhej väčšej mise si zmiešaj suché ingrediencie: múku, jedlú sódu, škoricu, soľ. Následne suché suroviny zmiešaj spolu s mokrou časťou, až vznikne konzistentné cesto. Nemiešaj pridlho.

Na záver primiešaj roztopený kokosový olej a ak chceš môžeš pridať aj orechy. Hotovú zmes nalej do formy na banánový chlebík, ktorú si si potrel olejom.

Pre dokonalý vzhľad chlebíka môžeš rozkrojiť jeden banán podĺžne a dať ho na vrch cesta. Peč v rúre predhriatej na 170-180°C po dobu 50 – 60 minút. Či je chlebík hotový zistíme pomocou špajdle. Po zapichnutí by z hotového mala výjsť čístá. Po upečení chlebík nechaj odstáť 10 minút, potom ho vyber z formy a nechaj úplne vychladnúť. Dobrú chuť!

NECHCE SA TI PIECŤ? DAJ SI VOŇAVÝ WEIDER PROTEIN COOKIE.

čo urobiť so starými banánmi, pečenie, banana bread, chlebík, chudnutie, cvičenie, výživa, doplnky výživy, proteín, fitko, cvičíme doma, karanténa, koronavírus, čo upiecť na víkend

Naše ďalšie webstránky

Ako výhradný zástupca LifeFitness máme najširšiu ponuku zariadení pre komerčné fitness centrá

Navštíviť

Od roku 1992 prinášame novinky zo sveta fitness, bodybuildingu a zdravého životného štýlu

Navštíviť

Každý rok motivujeme a vyhlasujeme súťaž Do formy s Muscle&Fitness

Navštíviť

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Používaním / zobrazovaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním a uchovávaním cookies. Ďalšie informácie).

Rozumiem