Recept na lahodné lievance zo sladkých zemiakov, ktorých príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Týmito raňajkami potešíte každého člena domácnosti.
Potrebujeme:
1 stredne veľký sladký zemiak batát
80 g ovsených vložiek
1 celé vajíčko
4 vaječné bielka
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1 čajová lyžička mletej škorice
60 g nízkotučného prírodného jogurtu
85 g jahôd
75 g čučoriedok
Postup:
Sladký zemiak uvarte v šupke. Po uvarení a vychladnutí zemiak ošúpte a pokrájajte na menšie kúsky.
Ovsené vločky rozmixujte a odložte ich. Potom rozmixujte zemiak a do zemiakovej kaše pridajte ovsené vločky. Postupne primiešajte jogurt, vajce, bielka, vanilkový extrakt a škoricu.
Rozpáľte na stredný stupeň panvicu, na ktorú si nalejte niekoľko kvapiek oleja (najlepšie kokosového, ten lepšie spracováva betakarotén zo sladkého zemiaku). Na rozohriatu panvicu nalejte cesto a pečte 1-2 minúty. Potom ho opatrne obráťte a opekajte z druhej strany asi 30 sekúnd. Pred podávaním posypte jahodami a čučoriedkami.
Veríme, že vám bude chutiť. Na ochutenie môžete použiť napríklad nuttelu od Weider.
Bol tento článok pre vás zaujímavý? Povedzte o ňom svojim priateľom
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Nemusíte sa obávať, ide o malé textové informácie, ktoré nám pomáhajú pri hodnotení stránky alebo pri cielení relevantnej reklamy. Viac o Cookies nájdete tu.
Veľmi nám pomôže, ak povolíte všetky. Môžete povoliť len tie súbory cookie, ktoré chcete. Prípadne je možné vypnúť všetky funkcie okrem tých, ktoré sú nevyhnutne potrebné na fungovanie stránky.